InNews

Новини України | Корупція, розслідування

НАЗК, корупція, тетяна єгорова-луценко
Blog

Два ресторани у Франції: голову Харківської облради НАЗК перевірить на корупцію

НАЗК розпочало розслідування стосовно голови Харківської облради, Тетяни Єгорової-Луценко. Звинувачення стосуються несумісних доходів та способу життя.

НАЗК вивчає, чи є зв’язок між офіційними доходами чиновниці та придбанням її чоловіком ресторанів у французьких містах Канни та Ніцца під час війни. 

тетяна луценко, харківська облрада, назк

Інформацією про придбання ресторанів поділився екснардеп Ігор Мосійчук. Він написав, що у листопаді 2022 року чоловік Тетяни Єгорової, Віталій Луценко, був призначений президентом компанії Midi Au Soleil. Ця компанія володіє рестораном у Каннах. Згідно з французькими реєстрами, Луценко також визнаний резидентом Франції. Окрім того він є співвласником фірми Le Folie’s, яка володіє рестораном No Name у Ніцці. 

На момент оформлення документів, Віталій Луценко подав невірну інформацію про свій сімейний стан, заявивши, що неодружений, щоб уникнути віднесення до категорії “Politically Exposed Person”, яка підлягає особливому фінансовому регулюванню в Європі і означає особу, яка відіграє суттєву роль у суспільстві своєї країни чи на міжнародному рівні.

Голова НАЗК Олександр Новіков повідомив: “Ми проводимо моніторинг способу життя щодо голови Харківської обласної ради за повідомленнями, які були розміщені у ЗМІ. І ця ж інформація надійшла до нас письмово від заявників”.

Влітку 2023 року на корупційному скандалі “попався” також одеський військом Євген Борисов.

ЗАЛИШИТЬ ВІДПОВІДЬ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *