InNews

Новини України | Корупція, розслідування

воєнком, борисов, корупція, тцк
Blog

Воєнком незаконно збагатився на 188 мільйонів гривень

Воєнком з Одеси збарагтився на 188 млн грн. Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) склало обґрунтований висновок, щодо ситуації незаконного збагачення Євгена Борисова, який є керівником Одеського регіонального центру комплектування. Сума склала 188 мільйонів гривень.

На брифінгу глава НАЗК Олександр Новіков розповів, що вони розглянули справу щодо незаконного збагачення Євгена Борисова, відповідаючи на запитання журналістів. Він назвав цей висновок рекордним, оскільки факт незаконного збагачення встановлений на суму 188 мільйонів гривень.

воєнком, борисов, одеський воєнком

Відповідно до дослідження НАЗК, воєнком Євген Борисов придбав ряд об’єктів нерухомості у Іспанії, вартістю від пів мільйона євро до 3,7 мільйонів євро. У грудні, коли в Україні активно тривали воєнні дії, він здійснив такі дорогі покупки.

Згідно з даними НАЗК, згідно з поясненнями Євгена Борисова, кошти на придбання нерухомості були отримані через позики. Загалом, він отримав позики на загальну суму 4,2 мільйона доларів від різних підприємців, однак жодна з цих операцій не підтверджена відомостями з податкової системи.

Крім цього, НАЗК встановило, що воєнком Борисов організував механізми незаконного вивезення коштів за кордон через одеський ТЦК. В даний час, справа стосовно цих фактів перебуває на розгляді Державного бюро розслідувань.

У червні, Євгена Борисова звільнили з посади начальника Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Після цього Президент України Володимир Зеленський доручив головнокомандуючому ЗСУ Валерію Залужному звільнити Борисова. У зв’язку з цим Державне бюро розслідувань порушило справу щодо можливих порушень та зловживань з боку Євгена Борисова.

ЗАЛИШИТЬ ВІДПОВІДЬ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *