InNews

Новини України | Корупція, розслідування

київміськбуд, кушнір, новини
Blog

Київміськбуд: у дружини голови будівельної компанії знайшли віллу за 20 млн євро

Оксана Кушнір, дружина керівника будівельної компанії “Київміськбуд” Ігоря Кушніра, за даними журналістів, володіє будівлею на Французькій Рив’єрі вартістю 20 млн євро. Інформація про майно з’явилася на початку липня.

Як повідомляє Бігус Інфо, вілла Оксани Кушнієр розташована поблизу Ніцци у Франції. Власність площею 850 кв.м розташована на закритій території площею 5000 кв.м.

київміськбуд, новини

Згідно з розслідуванням преси, процес купівлі вілли Оксани Кушнієр почався в 2019 році, коли кіпрська компанія Оксани Кушнієр Koksi Holding погодилася купити зареєстровану французьку компанію SCP Cayo. Згідно з повідомленнями, фінальний етап оформлення відбувся навесні 2020 року. Майно коштує майже 19 мільйонів євро. Французькі агенти з нерухомості оцінюють вартість нерухомості в 20 мільйонів євро.

Згідно з журналістським розслідуванням, процес придбання вілли Оксаною Кушнір розпочався в 2019 році. Тоді кіпрська компанія Оксани Кушнір, Koksi Holding, домовилася про купівлю французької фірми SCP Cayo, на яку було зареєстровано цю віллу. Згідно з повідомленнями, фінальний етап оформлення відбувся навесні 2020 року. Вартість нерухомості становила майже 19 мільйонів євро. Французькі рієлтори оцінили вартість маєтку в 20 мільйонів євро.

Вілла має власний басейн з панорамним видом на море та великий сад. Крім того, на території є гараж на вісім автомобілів.

Після появи публікації журналістів, глава “Київміськбуду” Ігор Кушнір заявив, що не є власником жодної нерухомості за межами України.

Раніше, журналісти з’ясували, що на місці землі, яка належала “Київміськбуду” в Козині, було зведено закрите котеджне містечко. Його будівництво якого вели наближені до Кушніра бізнес-партнери та родичі. Паралельно з цим “Київміськбуд” подавав запити на додаткове фінансування з державного бюджету та зупинив будівельні роботи на інших об’єктах на початку 2023 року. Результатом розслідування журналістів стала ініціація слідства Національним антикорупційним бюро, а також створення комісії Київської міської ради для перевірки фактів незаконної діяльності Ігоря Кушніра.

6 липня мер Києва Віталій Кличко заявив, що проведуть аудит у “Київміськбуді”, а голову компанії Ігоря Кушніра тимчасово відсторонять від посади.

ЗАЛИШИТЬ ВІДПОВІДЬ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *